Naturglimmer

prod_imag_1326108374909

Naturglimmer är ett material som har exceptionella fysikaliska egenskaper och utvinns på många ställen i världen. Glimmerarternas uppbyggnad placerar det i gruppen av aluminiumsilicater.

Två typer är förekommande:

  • Muscovite innehåller potassium och har en ljus färg. Har bättre mekaniska egenskaper än Phlogopite
  • Phlogopite innehåller magnesium och är mörkare i färgen. Har en högre temperaturbeständighet än Muscovite.

Typiska egenskaper

  • Motstår höga temperaturer 1000 oC (Muscovite)/1800 oC (Phlogopite)
  • Är flamsäkert
  • Har en mycket låg värmeledningsförmåga
  • Hög elektrisk genomslagshållfasthet (25 kV/mm)
  • Genomsläpplig för microvågor
  • Ingen vattenupptagning och beständig mot oljor och kemikalier
  • Har god tryckhållfasthet och hög elasticitetsmodul Materialet leveraras i oregelbundna stycken vars tjocklek kan modifieras genom att avlägsna tunna lager av materialet.
För beställningar och frågor
Teknisk data
Egenskap
Testnorm
Värde
Enhet
Mekaniska
Formstabil till
500
ºC
Glimmerandel
80
%
Elektriska Riktvärden
d=19/17 mm
ca 30
kV
ca 30 kV d=23/20 mm
ca 35
kV
d=26/21 mm
ca 45
kV
Termiska
Arbetstemperatur
500
ºC
Angivna värden är baserade på tillverkarens egna uppgifter och lämnas utan förbindelse."
Fler Glimmer

Vi är en proaktiv samarbetspartner och leverantör till en mängd kunder

Med en modern fabrik och maskinpark i Laxå med ett 10-talet CNC styrda maskiner plus ett antal manuella maskiner för plastbearbetning, är vi väl rustade för att tillgodose våra kunders förfrågningar inom bearbetade plastkomponenter och halvfabrikat.

Elisolation HTM är en professionell partner inom plast med en bred kompetens och tjänsteflora som gör att du som kund kan känna dig trygg och få den service och produktkvalitet du efterfrågar. Vi är väl uppdaterade kring materialet plast, dess användningsområden, bearbetningsmetoder samt de kundkrav som måste vara uppfyllda i samband med leverans.

Vi är en proaktiv samarbetspartner och leverantör till en mängd kunder, alltifrån mindre företag med ett sporadiskt behov av enkla plastdetaljer eller halvfabrikat, till ledande globala industriföretag med högt ställda krav på såväl färdig produkt som på dokumentation och långsiktighet.

För att snabbt kunna leverera det du vill ha lagerhåller vi ett brett sortiment av termoplaster och härdplaster. De här materialen används som maskinelement eller isolationsdetaljer i normala eller förhöjda temperaturer. Vi lagerhåller även flexibla/böjbara material som används för elektrisk isolering i olika temperaturområden.

Termoplaster och härdplaster lagerförs som plattor, rör och stänger. Flexibla material finns på rulle eller som tunna ark. Med en stor inköpsvolym, och utan mellanhänder, från de största plastproducenterna i Europa kan vi erbjuda hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

Har du några frågor?

Bild 5 (1)
Ann-Sofie Gustavsson
Sales