Våra tjänster

Våra tjänster

Vi är specialister på bearbetning av termoplaster och härdplaster. Material som vanligtvis används till maskinelement eller som elektrisk isolering i normala och förhöjda temperaturer. Men också som reserv- eller slitdelar i produktionsutrustningar.

Ett komplett sortiment av olika plastmaterial och dimensioner finns i eget lager och all tillverkning från tillskärning till färdig produkt sker inom huset. Tillsammans med korta ledtider genom hela processen från ritning och offert till produktion är vi en leverantör som matchar de flesta önskemål om snabba leveranser.

Tjänster som vi utför:

Bearbetning

Bearbetning

Vi på Elisolation HTM tillverkar maskin- eller handbearbetade plastdetaljer efter fil eller ritning. Det kan gälla allt från enstaka detaljer till hela serier. Vår målsättning är att alltid erbjuda dig som kund lösningar som optimerats för dina applikationer, vi hjälper dig hela vägen, från idé till färdig produkt.

Vi kan hjälpa dig med allt från optimerad kapning, fräsning och svarvning, till bockning, polering, limning samt märkning och montering. En alltid uppdaterad och servad maskinpark i kombination med välutbildad och erfaren personal säkerställer ett exakt resultat.

Kvalitetskontroll och löpande verifiering av utfallet sker med avancerad mätutrustning. Vi utför gärna kompletta mätningar av utfallsprover och upprättar mätprotokoll vid behov.

Med rätt plaster på lager, rätt bearbetningsteknik och rätt kunskap hjälper vi dig ta fram de precisionsbearbetade detaljer du behöver.

Halvfabrikat från vårt lager kapar vi med NC-styrd såg i storlekar passande för dina detaljer. Skärande bearbetning enligt specificerade mått sker huvudsakligen med NC-styrda fräsar och svarvar.

Lång erfarenhet, kompetens och stor noggrannhet av bearbetning av härdplaster, termoplaster och högtemperaturmaterial ger de slutprodukter som ni behöver. Många av materialen är svårbearbetade och kräver vår specialkunskap.

Vi har:

  • Kvalificerade maskinoperatörer
  • NC-styrda maskiner med effektiv bearbetning och programmering
  • Möjlighet att bearbeta stora detaljer
  • Specialmaskiner för spårkilar
  • Möjlighet att köra små serier tack vara korta ställtider

Våra maskinoperatörer har den specialkunskap och erfarenhet som tillsammans med en modern maskinpark garanterar rätt kvalitet och utförande för bearbetade komponenter. Utnyttja gärna vår kunskap om olika plasters egenskaper. Vi hjälper dig gärna till rätt materialval och funktion för alla miljöer.

Är du intresserad av våra tjänster?

Skicka gärna CAD-ritade konstruktionsunderlag. Vi utnyttjar CAM-teknik för att snabbt, effektivt och säkert ta fram bearbetningsprogram.