Roburit 910

Roburit

Roburit 910 är en termisk isolerplatta tillverkad på cementbas vilket ger bästa hållfasthet vid höga temperaturer. Typiska användningsområden är elektriska induktionsugnar, elektrodhållare, elementstöd samt som isolerplatta i pressar med varma verktyg.

För beställningar och frågor
Teknisk data
Egenskap
Testnorm
Värde
Enhet
Mekaniska
Densitet
1.6
g/cm3
Böjhållfasthet vinkelrätt
30
N/mm2
Böjhållfasthet vinkelrätt 700°C
29
N/mm2
Tryckhållfasthet vinkelrätt
90
N/mm2
Tryckhållfasthet vinkelrätt, 700°C
29
N/mm2
Slagseghet parallellt
4
kJ/mm2
Vattenupptagning
15
%
Termiska
Arbetstemperatur
700
°C
Elektriska
Elekrisk genomslagshållfasthet vinkelrätt
2.1
kV/mm
Angivna värden är baserade på tillverkarens egna uppgifter och lämnas utan förbindelse."
Fler Isolermaterial

Vi är en proaktiv samarbetspartner och leverantör till en mängd kunder

Med en modern fabrik och maskinpark i Laxå med ett 10-talet CNC styrda maskiner plus ett antal manuella maskiner för plastbearbetning, är vi väl rustade för att tillgodose våra kunders förfrågningar inom bearbetade plastkomponenter och halvfabrikat.

Elisolation HTM är en professionell partner inom plast med en bred kompetens och tjänsteflora som gör att du som kund kan känna dig trygg och få den service och produktkvalitet du efterfrågar. Vi är väl uppdaterade kring materialet plast, dess användningsområden, bearbetningsmetoder samt de kundkrav som måste vara uppfyllda i samband med leverans.

Vi är en proaktiv samarbetspartner och leverantör till en mängd kunder, alltifrån mindre företag med ett sporadiskt behov av enkla plastdetaljer eller halvfabrikat, till ledande globala industriföretag med högt ställda krav på såväl färdig produkt som på dokumentation och långsiktighet.

För att snabbt kunna leverera det du vill ha lagerhåller vi ett brett sortiment av termoplaster och härdplaster. De här materialen används som maskinelement eller isolationsdetaljer i normala eller förhöjda temperaturer. Vi lagerhåller även flexibla/böjbara material som används för elektrisk isolering i olika temperaturområden.

Termoplaster och härdplaster lagerförs som plattor, rör och stänger. Flexibla material finns på rulle eller som tunna ark. Med en stor inköpsvolym, och utan mellanhänder, från de största plastproducenterna i Europa kan vi erbjuda hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

Har du några frågor?

Elliot Lund
Purchasing