Formmikanit

macro-1452987_1920

Formmikanit är ett laminat, bestående av glimmersplittings, sammanfogade med shellack. Materialet är i kallt tillstånd hårt, men blir vid uppvärmning till 70-100 ºC mjukt och kan därefter formas efter önskan.

Efter avkylning återtar det sin ursprungliga hårdhet. OBS! 130 ºC utgör maximal temperaturbeständighet för bindemedlet. Efter att detta avgått förlorar materialet sina mekaniska egenskaper.

I temperaturer upp till 800 ºC fullgör dock materialet sin isolerande funktion under förutsättning att det stöds av konstruktionen i övrigt.

För beställningar och frågor
Teknisk data
Egenskap
Testnorm
Värde
Enhet
Mekaniska
Densitet
2.0 -2.4
g/cm3
Termiska
Arbetstemperatur
max 800
ºC
Elektriska
Elekrisk genomslagshållfasthet vinkelrätt
43
kV/mm
Angivna värden är baserade på tillverkarens egna uppgifter och lämnas utan förbindelse."
Fler Mikanit

Vi är en proaktiv samarbetspartner och leverantör till en mängd kunder

Med en modern fabrik och maskinpark i Laxå med ett 10-talet CNC styrda maskiner plus ett antal manuella maskiner för plastbearbetning, är vi väl rustade för att tillgodose våra kunders förfrågningar inom bearbetade plastkomponenter och halvfabrikat.

Elisolation HTM är en professionell partner inom plast med en bred kompetens och tjänsteflora som gör att du som kund kan känna dig trygg och få den service och produktkvalitet du efterfrågar. Vi är väl uppdaterade kring materialet plast, dess användningsområden, bearbetningsmetoder samt de kundkrav som måste vara uppfyllda i samband med leverans.

Vi är en proaktiv samarbetspartner och leverantör till en mängd kunder, alltifrån mindre företag med ett sporadiskt behov av enkla plastdetaljer eller halvfabrikat, till ledande globala industriföretag med högt ställda krav på såväl färdig produkt som på dokumentation och långsiktighet.

För att snabbt kunna leverera det du vill ha lagerhåller vi ett brett sortiment av termoplaster och härdplaster. De här materialen används som maskinelement eller isolationsdetaljer i normala eller förhöjda temperaturer. Vi lagerhåller även flexibla/böjbara material som används för elektrisk isolering i olika temperaturområden.

Termoplaster och härdplaster lagerförs som plattor, rör och stänger. Flexibla material finns på rulle eller som tunna ark. Med en stor inköpsvolym, och utan mellanhänder, från de största plastproducenterna i Europa kan vi erbjuda hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

Har du några frågor?

Bild 2
Johan Lund
Purchasing Manager
+46 70 748 46 13
Venavägen 1, 695 32 Laxå