PA6 & PA6G

termoplaster

PA6

 •  god slitstyrka och nötningsbeständighet
 •  god mekanisk dämpningsförmåga
 •  högre vattenupptagningsförmåga än andra amidplaster
 • Svårantändlig och brinner långsamt

PA6G : G betyder att materialet gjutits och då får bättre mekaniska egenskaper, mindre spänningar och tål dessutom något högre temperaturer än extruderad PA6.

PA6 är en delkristallin, termoplastisk konstruktionspolymer med hög seghet för ett brett användningsområde. PA6 är en extruderad kvalitet. 

Typiska egenskaper

 •  God slitstyrka och nötningsbeständighet
 •  God mekanisk dämpningsförmåga
 •  Högre vattenupptagningsförmåga än andra amidplaster

PA6G

PA6G är en delkristallin termoplastisk konstruktionspolymer med brett användningsområde. PA6G är en gjuten kvalitet som är styvare och hårdare än PA6.

Typiska egenskaper

 •  Hög nötningsbeständighet
 •  Hög seghet
 •  Lägre vattenupptagning än PA6
 •  God bearbetbarhet

 

För beställningar och frågor
Teknisk data
Egenskap
Testnorm
Värde
Enhet
Mekaniska
Densitet
ISO 1183
1.15
g/cm3
Sträckgräns
ISO 527
85
N/mm2
E-modul drag
ISO 527
1 700
N/mm2
Brottöjning (torr)
ISO 527
25
%
Vattenupptagning
2.2
%
Hårdhet Rockwell
ISO 2039-2
M88
Friktionskoefficient
0.3
Termiska
Arbetstemperatur
90
°C
Värmeledningsförmåga
0.29
W/mK
Längdutvidgningskoefficient
80x10'-6
m/mK
Elektriska
Elektrisk genomslagshållfasthet
IEC 60243
17
kV/mm
Ytmotstånd
IEC 60093
1x10'12
Ohm
Angivna värden är baserade på tillverkarens egna uppgifter och lämnas utan förbindelse."
Fler Termoplaster

Vi är en proaktiv samarbetspartner och leverantör till en mängd kunder

Med en modern fabrik och maskinpark i Laxå med ett 10-talet CNC styrda maskiner plus ett antal manuella maskiner för plastbearbetning, är vi väl rustade för att tillgodose våra kunders förfrågningar inom bearbetade plastkomponenter och halvfabrikat.

Elisolation HTM är en professionell partner inom plast med en bred kompetens och tjänsteflora som gör att du som kund kan känna dig trygg och få den service och produktkvalitet du efterfrågar. Vi är väl uppdaterade kring materialet plast, dess användningsområden, bearbetningsmetoder samt de kundkrav som måste vara uppfyllda i samband med leverans.

Vi är en proaktiv samarbetspartner och leverantör till en mängd kunder, alltifrån mindre företag med ett sporadiskt behov av enkla plastdetaljer eller halvfabrikat, till ledande globala industriföretag med högt ställda krav på såväl färdig produkt som på dokumentation och långsiktighet.

För att snabbt kunna leverera det du vill ha lagerhåller vi ett brett sortiment av termoplaster och härdplaster. De här materialen används som maskinelement eller isolationsdetaljer i normala eller förhöjda temperaturer. Vi lagerhåller även flexibla/böjbara material som används för elektrisk isolering i olika temperaturområden.

Termoplaster och härdplaster lagerförs som plattor, rör och stänger. Flexibla material finns på rulle eller som tunna ark. Med en stor inköpsvolym, och utan mellanhänder, från de största plastproducenterna i Europa kan vi erbjuda hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

Har du några frågor?

Bild 8 (1)
Vasco Olivi
CEO
+46 70-213 50 59
Venavägen 1, 695 32 Laxå