PEHD 500

termoplaster

PE är en delkristallin, termoplastisk polymer. PE förekommer med olika densiteter och betecknas därefter. LD-låg-, MD-medel- och HD-hög densitet.

Typiska egenskaper

  • Mycket hög slagseghet
  • Låg vattenabsorption
  • God kemikalieresistens
  • Låg friktion
  • Stor längdutvidgning
  • Goda elektriska egenskaper

 

För beställningar och frågor
Teknisk data
Egenskap
Testnorm
Värde
Enhet
Mekaniska
Densitet
ISO 1183
0.95
g/cm3
Sträckgräns
ISO 527
>20
%
E-modul drag
ISO 527
800
N/mm2
Brottöjning (torr)
ISO 527
450
%
Vattenupptagning
ISO 62
<0.01
%
Hårdhet Shore D
ISO 868
62-68
Friktionskoefficient
ca 0.25
Termiska
Arbetstemperatur
80
°C
Värmeledningsförmåga
ISO 52612
0.4
W/mK
Längdutvidgningskoefficient
ISO 11359
200x10'-6
m/mK
Elektriska
Elektrisk genomslagshållfasthet
IEC 60243
40
kV/mm
Ytmotstånd
IEC 60093
1x10'12
Ohm
Angivna värden är baserade på tillverkarens egna uppgifter och lämnas utan förbindelse."
Fler Termoplaster

Vi är en proaktiv samarbetspartner och leverantör till en mängd kunder

Med en modern fabrik och maskinpark i Laxå med ett 10-talet CNC styrda maskiner plus ett antal manuella maskiner för plastbearbetning, är vi väl rustade för att tillgodose våra kunders förfrågningar inom bearbetade plastkomponenter och halvfabrikat.

Elisolation HTM är en professionell partner inom plast med en bred kompetens och tjänsteflora som gör att du som kund kan känna dig trygg och få den service och produktkvalitet du efterfrågar. Vi är väl uppdaterade kring materialet plast, dess användningsområden, bearbetningsmetoder samt de kundkrav som måste vara uppfyllda i samband med leverans.

Vi är en proaktiv samarbetspartner och leverantör till en mängd kunder, alltifrån mindre företag med ett sporadiskt behov av enkla plastdetaljer eller halvfabrikat, till ledande globala industriföretag med högt ställda krav på såväl färdig produkt som på dokumentation och långsiktighet.

För att snabbt kunna leverera det du vill ha lagerhåller vi ett brett sortiment av termoplaster och härdplaster. De här materialen används som maskinelement eller isolationsdetaljer i normala eller förhöjda temperaturer. Vi lagerhåller även flexibla/böjbara material som används för elektrisk isolering i olika temperaturområden.

Termoplaster och härdplaster lagerförs som plattor, rör och stänger. Flexibla material finns på rulle eller som tunna ark. Med en stor inköpsvolym, och utan mellanhänder, från de största plastproducenterna i Europa kan vi erbjuda hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

Har du några frågor?

Bild 8 (1)
Vasco Olivi
CEO
+46 70-213 50 59
Venavägen 1, 695 32 Laxå