Vi lagerför ett brett dimensionsområde av glasfiberförstärkta laminat med polyester, epoxi, silikon, och polyimid. Väv- och pappersbakelit finns också i sortimentet. Materialen finns i plattjocklekar från 0,2 mm upp till 100 mm. Flertalet material kan också levereras som rör och stänger. Härdplaster används både som elektriskt isolationsmaterial och som maskinelement, där höga krav ställs på mekaniska egenskaper. Temperaturområdet sträcker sig mellan 120° C och 350° C. Vi bearbetar alla typer av härdplaster i vår verkstad. Våra medarbetare har lång erfarenhet av härdplastbearbetning och innehar tjänstbarhetsintyg. 

Vanliga frågor om härdplast

Vad är härdplast? 

Kännetecknande för härdplaster är att molekylkedjorna bildar ett tredimensionellt nätverk, där rörligheten mellan kedjorna är så låg att materialet inte kan omformas genom uppvärmning.

Härdplasterna är i allmänhet hårda och styva.

Tål relativt höga temperaturer och kemikalieresistensen är god.

För att förbättra slagsegheten och den mekaniska hållfastheten armeras härdplasterna ofta med bomull, papper, glasväv eller liknande.

Användningsområden

  • Elektriskt isolationsmaterial
  • Maskinelement

Vad är skillnaden mellan termoplast och härdplast?

  • Härdplaster klarar i regel avsevärt högre temperaturer än Termoplaster.
  • Härdplaster har betydligt bättre mekaniska egenskaper än Termoplaster.
  • Termoplaster är mjukare och därför enklare att bearbeta i.

Armerad härdplast

För att förbättra slagsegheten och den mekaniska hållfastheten armeras härdplasterna ofta med bomull, papper, glasväv eller liknande.

 

Har du några frågor?

Bild 7
Tapani Laukkanen
Sales Manager
+46 76-941 33 49
Venavägen 1, 695 32 Laxå